Kursprogram 2020

Introduktionskurs

Lördagarna 15 februari och 4 april 2020

Vi har levt med alpackor sen 2003, deltagit i mängder med konferenser och kurser (såväl nationella som internationella) på diverse teman, besökt uppfödare i Peru, Chile, Australien, USA, Nya Zealand, Storbritannien, Schweiz och Norge. Vi delar gärna med oss av vad vi har lärt.

Att gå en kurs och få baskunskaper om alpackahållning är ett bra sätt att introduceras i alpackavärlden. Det brukar också vara mycket givande att träffa andra människor som också går i alpackatankar. Kanske har Du redan några alpackor och vill lära mer, få inspiration och goda råd.

Under en intensiv dag (kl 09.30- 17.00) tar vi bl a upp följande aspekter:

  • Allmän skötsel inkl kortfattat om Camelidynamics
  • Utfodring
  • Klippning och ullhantering
  • Betäckning, dräktighet och födsel
  • Staket, hagar och stall
  • … m m!

Max 8 deltagare per kurstillfälle. Anmälning sker via e-post eller per telefon.
Kursen kostar 1 200:- plus moms men inklusive förfriskningar och lunch.
Kursavgiften återbetalas vid köp av alpackor från oss.


Kurs i CAMELIDynamics

18-20 september 2020

Vill du förbättra din relation till dina alpackor/lamor? Är de svåra att ”få tag på” och leda fint i grimma? Vill du ha tips på hur man klipper klor, tränar föl och ungdjur på bästa sätt? Eller hur man klickertränar alpackor/lamor till något ”användbart”? Är du kanske inte alls i alpackasvängen men allmänt intresserad av djur och deras beteende? Då kan det vara värt att läsa vidare…

Världens i särklass skickligaste alpacka- och lamatränare, Marty McGee Bennett, dessutom författaren till klassikern The Camelid Companion, och konstruktören av Zephyr-grimman kommer återigen till Sverige och Österlen Alpacka! Den här gången fokuserar hon på nybörjare och på dig som tidigare har deltagit i någon/några kurser för Marty men känner att du behöver repetera/lära dig mer under Martys pedagogiska ledning. Såväl nybörjare som redan övertygade Camelidynamics-fantaster är alltså hjärtligt välkomna! Lär dig hur du hanterar dina djur respektfullt och effektivt - eller finslipa befintliga kunskaper.

Läs mer om programmet, pris, bokningsinformation mm >>

 


Tidigare kurser >>

© Österlen Alpacka

Österlen Alpacka
Den Gamla Möllegården
Gröstorp
272 94 Simrishamn
+46 (0)730-92 87 57
info@alpacka.se