Camelidynamics

Julie Taylor-Brown,
6-7 september 2008

Strålande höstväder mötte de 15 deltagarna från Sverige, Norge och Lettland (!) som kom för att lära sig Camelidyamics av den suveräna instruktören Julie Taylor-Browne från England.

Flera hade tidigare gått kurser med Julie och Marty, men man kan gå hur många kurser som helst i detta ämne och ständigt lära sig nya saker (härligt, eller hur?!)! Men för fem av deltagarna var allt väldigt nytt eftersom de ännu inte ens hade hunnit få sina egna alpackor. Att vara så intresserad att man lär sig hantera alpackor innan man ens fått dem gladde oss naturligtvis alldeles speciellt!

Finessen med Camelidynamics kan du läsa om i referat från tidigare kurser med Marty och Julie.

Nytt i år var att Julie delade med sig av råd och tips beträffande allmän skötsel t ex vaccinering (att alla sprutor bäst ges SQ och att det endast är hormoner ges direkt i muskeln, något som också underströks på veterinärkursen) och avmaskning liksom vad man gör när en alpacka inte verkar må bra. Oerhört nyttig och användbar kunskap!

Du som inte hade möjlighet att komma denna gång kan glädja dig åt att vi redan har bokat in Julie (eller Marty) för samma tid och samma plats nästa år. Då är alla hjärtligt välkomna!

Sari övar body scoring

Arisina 2 månader, tränas av Åsa

Julie visar Inga-Britt bästa platsen för sprutor

Österlen Alpacka
Den Gamla Möllegården
Gröstorp
272 94 Simrishamn
+46 (0)730-92 87 57
info@alpacka.se